Chokladkaka med saffran
Kommentarer
Postat av: Lena
Jättegod var den! Tack för att du tog med det som blev över till jobbet. :)
Trackback
Som ni kanske vet älskar jag att baka med choklad, här kommer ett recept. Jag bjöd tjejerna på denna när jag hade glöggkväll hemma, perfekt i juletid skulle kanske visat receptet tidigare...
Chokladkaka med vit choklad och saffran
100g smör
200g mörk choklad
2dl strösocker
4 ägg
chokladtopping
0,5g saffran
1dl vispgrädde
200g vit choklad
Smält smöret i en kastrull. Bryt mörka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt smält. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är fint blandat. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 22cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 200grader i ca 25-30min. Den ska vara kladdig i konsistensen men inte lös. Låt kallna och ställ gärna i kylskåp över natten.
Vit chockladtopping
Stöt saffran i en mortel och låt koka upp med grädden. Hacka den vita chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
Garnering:
50gr mörk choklad
Smält chokladen och ringla den över kakan. Låt stå i kyl fram till servering och garnera då med klyftor av färska fikon, servera med vispad grädde
Jättegod var den! Tack för att du tog med det som blev över till jobbet. :)