Kladdkaka med daimgrädde
Kommentarer
Postat av: pernilla wallin
oj oj oj, den måste jag nog prova i helgen =)
Trackback
Igår var det Mickes tur att ha fika på jobbet och jag gjorde en kladdkaka med daimgrädde som jag gjort en gång tidigare. Den har fått succé bägge gångerna och många ville ha receptet, här kommer det:
Kaka
200g smör
200g mörk choklad
4 ägg
2dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1krm salt
Daimgrädde
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk florsocker
2 dubbelförpackningar daim (à 56g)
1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 22cm diameter. Sätt ugnen på 200grader.
2. Smält smöret och bryt ned chokladen i mindre bitar, smält försiktigt och blanda till en jämn smet som får svalna lite.
3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ned chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ned i smeten och rör till en jämn massa.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 14-15min. Låt kakan svalna helt, kan även stå i kylen över natten.
5. Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden.
6. Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.
oj oj oj, den måste jag nog prova i helgen =)